Hem En fotbollsmatch i London 1954
En fotbollsmatch i London 1954 PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Jarl Lindh.   
2013-07-09 12:36

Efter att ha vistats i London över midsommartiden samma år hade jag fått nog av London för denna gången.Vid hemkomsten till Sverige tog jag några veckors semester. Jag undersökte möjligheterna att komma med någon båt till Australien som omväxling.Tyvärr var icke möjligt vid detta tillfället,eftersom jag hade en inkallelseorder till värnpliktstjänsgöring samma år i november. Detta bevakades noga vid den tiden så det önskemålet uteblev.

Jag blev i stället erbjuden en mindre båt med namnet M/F RÅFORS som gick mest i öst-och nordsjöfart.Jag mönstrade som matros ombord och möttes av en en trevlig besättning i fin miljö. Hon avgick från Sölvesborg samma dag direkt till London.Detta var ju inte riktigt min önskan men jag kunde bara ta det med jämnmod.

Vid helgerna när tiden blev lång och tråkig då satte vi ihop ett fotbollslag och spelade med olika lag från inneliggande fartyg.Vi var ju bara åtta man ombord som kunde ställa upp därför fick vi låna in några extra pojkar från de Engelska flodbåtarna. De ställde alltid upp och var mycket intresserade och Ivriga. En av de spelade matcherna genomfördes med den personal som framgår av bifogat foto. Matchen spelades mot Sveabolagets S/S FOllAS och avslutades' med vinst på 8-1 för det egna laget.

Fjärde man från vänster är befälhavaren Karl-Erik Persson från Lörby utanför Sölvesborg,och den tredje från höger är artikelförfattaren. Ja så användes den mesta tiden i London och även andra hamnar vi angjorde på den engelska ostkusten.


Utrustningen i sin helhet tillhandahölls av Svenska Sjömanskyrkan som tillfälligt lån mot kvitto.

Jag gjorde ytterligare två resor på England med detta fartyget och mönstrade av i Kalmar oktober 1954.

Jarl Lindh.

Senast uppdaterad 2013-08-05 07:15
 

√Ėstra Hamnsidan i Karlshamn

ostra_hamnen.jpg

Bärgad keps

Mästerlotsen Jarl Lindh lämnade över en liten trevlig gåva till oss på Blekinge Sjöfartsmuseum,en sjömans keps som tappades i havet från en person på en engelsk fregatt under ett flottbesök i Karlskrona under tidigt sjuttiotal.Lotsbåtens personal " bärgade" kepsen och fick behålla den som bärgarlön!! Där den togs tillvara av Jarl Lindh som vårdat den under alla år har nu skänkt den till vårt museum. Tack så mycket Jalle för en trevlig gåva.

Borre

borre.jpg

eXTReMe Tracker