Hem Rolf Bondesson med 57-åriga Saragassotången
Rolf Bondesson historien om Saragassotången PDF Skriv ut E-postadress
Skrivet av Michael Stenqvist   
2012-04-24 09:35

Den 19 feb.1957 seglade S/V Flying Clipper igenom saragassohavet.

Saragassohavet finns det väldiga stora områden med tång. l:ste styrman Rubarth sade till oss att fiska upp tång, lägg den i en flaska,fyll sedan flaskan med det salta havsvattnet. Sätt på kork eller kapsyl ,täck det hela med beck runt om så att det blir riktigt tättslutet. Efter några veckor så har ni fått ett riktigt starkt och bra rakvatten.

Vet ej om någon öppnade sina flaskor,men jag sparade min flaska mycket omsorgsfullt. Efter att jag flyttat till Karlshamn kom jag i kontakt med Blekinge Sjöfartsmuseum,och efter en guidad rundtur så kom jag på iden att min flaska med Saragassotång skulle platsa i montern med segelfartyg
bättre än hemma i min bokhylla och så fick det bli.

Flaskan med Saragassotången kan ni beskåda på Sjöfartsmuseet.

Rolf Bondesson/Text
Michael stenqvist/Foto

Senast uppdaterad 2021-09-09 08:37
 

√Ėstra Hamnsidan i Karlshamn

ostra_hamnen.jpg

Bärgad keps

Mästerlotsen Jarl Lindh lämnade över en liten trevlig gåva till oss på Blekinge Sjöfartsmuseum,en sjömans keps som tappades i havet från en person på en engelsk fregatt under ett flottbesök i Karlskrona under tidigt sjuttiotal.Lotsbåtens personal " bärgade" kepsen och fick behålla den som bärgarlön!! Där den togs tillvara av Jarl Lindh som vårdat den under alla år har nu skänkt den till vårt museum. Tack så mycket Jalle för en trevlig gåva.

Borre

borre.jpg

eXTReMe Tracker